Seorang Isteri Dengan Bijak Menolak Ajakan Suami Orang Untuk Curang!

Salam, Di sini ingin berkongsi masalah saya dan dapatkan pandangan dari pihak tuan. Saya seorang isteri, berusia 24 tahun dan baru berkahwin bulan Julai yang lalu. Sebelum berkahwin saya telah jatuh cinta dengan suami orang yang berusia 39 tahun. Dia juga telah mempunyai 4 orang anak. Isterinya mengandung, kami berkenalan Semasa isteri nya mengandungkan anak ke 4, kami mula berkenalan melalui aplikasi WeChat. Semasa berkenalan, secara jujur, dia mengakui bahawa dia adalah suami orang dan bapa kepada anak-anak kesayangan. Memang saya tiada masalah, kerana sekadar kawan-kawan biasa sahaja

Salahkah bercinta dengan suami orang?

Suaminya mencerainya selepas dihasut oleh orang gaji sendiri yang berasal dari Indonesia. Orang gaji itu kemudiannya berkahwin dengan bekas suaminya. Ayu yang bekerja sebagai kerani di sebuah syarikat guaman memang sibuk.

Kali pertama dating saya telah kalah dengan dia. Saya terlanjur dengan dia. Dia adalah lelaki kedua yang penah saya terlanjur. Sebelum ini, saya pernah terlanjur dengan bekas teman lelaki semasa menjadi pelajar di universiti.

Honeymoon Krabi, Thailand Assalamualaikum Di saat cerita ini dicoretkan,hati aku masih di sana.. Dan request kat hubby untuk pergi ke sana lagi.. Insyaallah,mungkin satu hari nanti.. Ini percutian pertama kali aku ke luar negara.. So,sudah sepastinya,ati ni ada jugak rasa takut.. Maklumlah kita nak masuk negara orang.. Bagi hubby,ini bukan kali pertama ke negara orang.

Penipuan Internet | Kisah Benar Hampir Ditipu 12 Ribu Ringgit | Jual Cream Puff Di Tempat Kerja

Ia berlaku sebelum beliau berkahwin dengan Adira yang merupakan isteri kedua. Bagaimanapun satu video yang menunjukkan suami Adira keluar dengan seorang wanita telah tersebar. Ya, itu memang saya, kami ada berjumpa pada Khamis lalu atas urusan kerja dan saya ditemani oleh adik serta pembantu peribadi. Namun demi Allah, kami tiada sebarang hubungan istimewa, dia mahu berjumpa saya untuk berbincang tentang tawaran kerja, cuma saya rasa telah diperangkap kerana gambar peluk di bahagian pinggang itu saya tidak sedar pun ia berlaku dan kenapa ada orang merekamkannya jika bukan tujuan untuk perangkap.

Jul 08,  · Bukannya aku tak pernah dating. Selalu je, tapi bukan dengan dia, tapi dengan ‘orang lama’. Selalu je, tapi bukan dengan dia, tapi dengan ‘orang .

Hamil tetapi mengalami Haids? Salah satu tanda kehamilan ialah tidak dating darah haids pada tarikh sepatutnya. Oleh itu saya berasa amat pelik jika ada wanita yang mengaku hamil dan mengalami haids. Kedatangan haids dan kehamilan ibarat malam dan siang. Mana mungkin malam dan siang berlaku serentak. Begitu juga dengan kehamilan dan kedatangan haids. Mustahil orang yang hamil akan kedatangan haids kerana kedua-duanya tidak berlaku serentak. Kekeliruan ini juga menyebabkan doctor mengira tarikh dijangka melahirkan bayi date of delivery pada tarikh yang salah.

Kenapa Sih Ada Wanita yang Suka Merebut Suami Orang?

Ladies pernahkan kalian mengamati istilah-istilah mesin pencari yang masuk ke blog kalian? Saya coba menggumpulkannya dalam 2 bulan belakangan ini, seperti ini ya: Istilah-istilah mesin pencari seperti diatas cukup menyumbangkan trafik ke blog saya. Selain itu banyak juga yang mengirim email ke saya, menanyakan bagaimana saya bertemu suami, bagaimana caranya mencari pasangan bule, apa suka dukanya menikah dengan beda bangsa, ribet ga mengurus surat-surat untuk menikah dan pindah ke negara lain, bagaimana penyesuaian di negara baru dan lain-lain.

Oh ya bahkan banyak yang nitip minta dicarikan cowo bule hehehe.

Siapa sangka, seorang isteri berperawakan lemah lembut, bertudung labuh dan kuat pegangan agama rupa-rupanya bertuankan nafsu apabila sanggup menjalin hubungan sulit dengan suami orang.

Isteri Terlanjur Dengan Suami Orang Di sini ingin berkongsi masalah saya dan dapatkan pandangan dari pihak tuan. Saya seorang isteri, berusia 24 tahun dan baru berkahwin bulan Julai yang lalu. Sebelum berkahwin saya telah jatuh cinta dengan suami orang yang berusia 39 tahun. Dia juga telah mempunyai 4 orang anak. Isterinya mengandung, kami berkenalan Semasa isteri nya mengandungkan anak ke 4, kami mula berkenalan melalui aplikasi WeChat. Semasa berkenalan, secara jujur, dia mengakui bahawa dia adalah suami orang dan bapa kepada anak-anak kesayangan.

Memang saya tiada masalah, kerana sekadar kawan-kawan biasa sahaja Dia terus menerus menghubungi saya sehingga saya jatuh cinta padanya dalam masa tidak sampai 2 bulan. Bermula dari situ kami saling mencintai dan menyayangi. Dia kerja offshore dan cuma balik darat setiap 2 bulan. Masa dia nak balik, kami telah atur pertemuan sulung kami di sebuah hotel.

Adab-Adab Menziarahi Maqam / Kubur Dan Khurafat Yang Berlaku Sekitarnya

Nah, apa anda nak jawab! Jangan lupa langkah berjaga-jaga sangat penting untuk tidak terjebak dalam situasi yang mengancam keselamatan anda. Sekurang-kurangnya anda dekat dengan tempat tinggal untuk minta pertolongan dari keluarga, housemate atau jiran jika ada kecemasan. Dalam situasi ini, pertolongan segera mungkin menyelamatkan nyawa anda! Secara logik ikut akal yang sihat, wanita sepatutnya menolak untuk temujanji di kawasan gelap.

Selain mengundang fitnah, si dia lebih senang menjalankan operasinya untuk sentiasa rapat dengan anda atau cuba lebih jauh dari itu.

Siap ada isteri beranak 3 pun keluar dating dengan suami orang lain. Aku tak tahu, suami dia or isteri orang tu tahu ke tidak. Tapi aku rasa, batasan pergaulan .

Saya seorang isteri, berusia 24 tahun dan baru berkahwin bulan Julai yang lalu. Sebelum berkahwin saya telah jatuh cinta dengan suami orang yang berusia 39 tahun. Dia juga telah mempunyai 4 orang anak. Isterinya mengandung, kami berkenalan Semasa isteri nya mengandungkan anak ke 4, kami mula berkenalan melalui aplikasi WeChat. Semasa berkenalan, secara jujur, dia mengakui bahawa dia adalah suami orang dan bapa kepada anak-anak kesayangan.

Memang saya tiada masalah, kerana sekadar kawan-kawan biasa sahaja Dia terus menerus menghubungi saya sehingga saya jatuh cinta padanya dalam masa tidak sampai 2 bulan. Bermula dari situ kami saling mencintai dan menyayangi.

Kalkulator Gemintang

Kasih dan cinta pada suaminya sendiri membuatkan wanita ini berani menolak ajakan seorang “suami orang” yang mengajaknya berlaku curang! Rakan Facebook Seorang isteri yang tak mahu dikenali, telah membuktikan yang curang adalah satu pilihan. Dan dia menolak untuk melakukan pilihan tersebut!

Kenapa Saya Pilih Nikah Dengan Suami Orang, Sebab.. Pertama Saya nak masa saya bersendiri, saya suka golek-golek kat katil sampai tengahari, lapar saya ke dapur, dah kenyang saya tonton filem.

Rakan Pejabat Yang Gersang -kisah benar- Posted on Dah lama aku perhatikan perangainya. Kadangkala make-upnya sampai hampir over. Aku mula merisik kalau-kalau dia ni bini orang juga. Memang ya, dia bini orang. Jarang orang nampak rupa suaminya, tetapi mereka kata sesekali memang ada datang bermalam di rumahnya di sebuah kuarters kerajaan yang disediakan di situ.

Memang selalu jadi sasaran jejaka. Tak kisahlah nombor berapa. Amat mudah orang tahu. Kita baru nak mesra pun orang boleh berbau. Akhirnya aku mengambil keputusan mengambil jalan ringkas sahaja. Selepas beberapa minggu aku perhatikan sifat ramah mesranya, aku terus bentangkan my last card on the table. Satu hari ketika lunch time orang tak ada dia seperti biasa ada saja tajuknya nak berbual dengan aku.

Mahu Kahwin Dengan Suami Orang – Ustaz Azhar Idrus